Budincă de brânză dulce și stafide

26 aprilie 2023   Deserturi

Un preparat sănătos şi delicios, perfect de servit la cină şi chiar şi la masa de prânz.

Ingrediente

600 g brânză proaspătă de vaci

100 g făină albă

50 g unt

3 ouă

100 g stafide

150 g zahăr

100 g smântână fermentată (35% grăsime)

coaja rasă de la 1 lime

10 g praf de copt

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

unt, pentru uns

Mod de preparare budincă de brânză dulce și stafide

Lași stafidele la înmuiat în apă caldă o oră. Preîncălzești cuptorul la 170 °C și ungi o tavă cu pereți înalți cu puțin unt. Între timp, separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă tare cu zahărul.

În alt bol, amesteci gălbenușurile cu brânza de vaci, smântâna, untul moale, sarea, extractul de vanilie și coaja de lime. Încorporezi treptat făina, praful de copt, apoi stafidele bine scurse, iar la final, cu o spatulă, albușurile bătute spumă. Torni compoziția în tavă și o dai la cuptor 35-40 de minute, până trece testul scobitorii și s-a rumenit frumos. Lași la răcit înainte de servire și decorezi după imaginație.

Mai multe