Budincă de griș cu compot de căpșuni

12 martie 2025   Deserturi

Această budincă de griș este un desert simplu, dar delicios. Se poate servi caldă sau rece, fiind perfectă pentru orice moment al zilei.

Ingrediente

500 ml lapte

100 g griș

50 g zahăr

1 plic zahăr vanilat

20 g unt

1 praf de sare

compot de căpșuni

Mod de preparare

Încălzești laptele într-o cratiță la foc mediu, adăugând zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Când laptele începe să fiarbă, torni grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, pentru a evita cocoloașele. Fierbi budinca 5-7 minute, până când se îngroașă, amestecând constant. Iei de pe foc și încorporezi untul. Amesteci bine până se topește complet.

Torni budinca în boluri și o lași să se răcească puțin. Servești cu compot de căpșuni deasupra.

Mai multe