Budincă de griș cu compot de căpșuni
12 martie 2025
Deserturi
Această budincă de griș este un desert simplu, dar delicios. Se poate servi caldă sau rece, fiind perfectă pentru orice moment al zilei.
Ingrediente
500 ml lapte
100 g griș
50 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
20 g unt
1 praf de sare
compot de căpșuni
Mod de preparare
Încălzești laptele într-o cratiță la foc mediu, adăugând zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Când laptele începe să fiarbă, torni grișul în ploaie, amestecând continuu cu un tel, pentru a evita cocoloașele. Fierbi budinca 5-7 minute, până când se îngroașă, amestecând constant. Iei de pe foc și încorporezi untul. Amesteci bine până se topește complet.
Torni budinca în boluri și o lași să se răcească puțin. Servești cu compot de căpșuni deasupra.