Cake pops cu ciocolată

29 mai 2024   Deserturi

Cake-pops sunt desertul perfect, uşor de preparat şi de mâncat, când ai o aniversare sau o petrecere.

Ingrediente

Pentru pandișpan

1 cană făină

1 cană zahăr

5 ouă

2 linguri cacao

5 linguri ulei

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 praf de sare

Pentru cremă

70 ml smântână pentru frișcă

160 g ciocolată neagră

Pentru glazură

200 g ciocolată neagră

2 linguri unt

fulgi de zahăr colorat

Mod de preparare

Amesteci făina cu pudra de cacao și sarea. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă tare albușurile cu zahărul. Freci, ca la maioneză, gălbenușurile cu uleiul. Încorporezi în albușuri, pe rând, lingură cu lingură, amestecul de făină și gălbenușurile, amestecând bine după fiecare.

Pui în aluat coaja de lămâie, apoi îl răstorni într-o tavă tapetată. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Lași pandișpanul la răcit, apoi îl mixezi.

Pentru cremă, torni frișca fierbinte peste ciocolata ruptă cubulețe, amesteci și o răstorni peste blatul mixat. Omogenizezi și lași la răcit, acoperit, pentru 15 minute. Formezi mici dreptunghiuri, înfigi în fiecare bețe de înghețată și le dai la congelator, cel puțin 30 de minute.

Pentru glazură, topești pe baie de aburi ciocolata, apoi adaugi untul și amesteci. Lași la răcorit, apoi treci prăjiturile prin ciocolată și le decorezi după dorință, cu fulgi de zahăr sau de ciocolată.

Mai multe