Cake pops cu ciocolată
Cake-pops sunt desertul perfect, uşor de preparat şi de mâncat, când ai o aniversare sau o petrecere.
Ingrediente
Pentru pandișpan
1 cană făină
1 cană zahăr
5 ouă
2 linguri cacao
5 linguri ulei
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 praf de sare
Pentru cremă
70 ml smântână pentru frișcă
160 g ciocolată neagră
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră
2 linguri unt
fulgi de zahăr colorat
Mod de preparare
Amesteci făina cu pudra de cacao și sarea. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă tare albușurile cu zahărul. Freci, ca la maioneză, gălbenușurile cu uleiul. Încorporezi în albușuri, pe rând, lingură cu lingură, amestecul de făină și gălbenușurile, amestecând bine după fiecare.
Pui în aluat coaja de lămâie, apoi îl răstorni într-o tavă tapetată. O dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Lași pandișpanul la răcit, apoi îl mixezi.
Pentru cremă, torni frișca fierbinte peste ciocolata ruptă cubulețe, amesteci și o răstorni peste blatul mixat. Omogenizezi și lași la răcit, acoperit, pentru 15 minute. Formezi mici dreptunghiuri, înfigi în fiecare bețe de înghețată și le dai la congelator, cel puțin 30 de minute.
Pentru glazură, topești pe baie de aburi ciocolata, apoi adaugi untul și amesteci. Lași la răcorit, apoi treci prăjiturile prin ciocolată și le decorezi după dorință, cu fulgi de zahăr sau de ciocolată.