Chec cu afine
Încearcă şi tu o reţetă de chec pufos, care te va cuceri cu siguranţă!
Ingrediente
5 ouă
1 cană făină cernută
1 cană zahăr
4 linguri ulei
1 praf de sare
1 linguriță coajă de lămâie rasă
1 linguriță zeamă de lămâie
esență de rom
500 g afine
Mod de preparare
Speli afinele, le treci prin făină și le lași deoparte. Ții toate ingredientele la temperatura camerei.
Pentru aluat, separi albușurile de gălbenușuri. Pui zeama de lămâie în albușuri, le mixezi spumă, apoi încorporezi, în ploaie, zahărul și continui să bați până când devin ferme.
Separat, freci gălbenușurile cu uleiul, până obții o cremă fină. Încorporezi alternativ, în albușuri, o lingură de făină, amesteci, apoi una de gălbenușuri și amesteci din nou. Procedezi astfel până lebtermini și omogenizezi. Adaugi sarea, coaja de lămâie și esență de rom, după gust, apoi încorporezi, cu mișcări ușoare, afinele.
Tapetezi o tavă de chec, răstorni aluatul și dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.