Chec cu dovleac
Chec-ul cu dovleac este simplu de preparat, plin de culoare și poate fi servit atât la micul dejun, cât și alături de ceai sau cafea.
Ingrediente
300 g piure de dovleac copt
5 ouă
1 cană făină
1 cană zahăr brut
5 linguri ulei
1-2 linguri semințe de dovleac
scorțișoară, după gust
1 linguriță rasă bicarbonat stins în zeamă de lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu zahărul, apoi încorporezi piureul de dovleac. Separat, freci gălbenușurile cu uleiul. Încorporezi, lingură cu lingură, în amestecul de albușuri cu dovleac făina, scorțișoara și gălbenușurile. Amesteci de sus în jos, adaugi bicarbonatul stins și omogenizezi aluatul.
Tapetezi o tavă de chec, răstorni aluatul și îl nivelezi, așezi pe deasupra semințe de dovleac și dai tava la cuptorul încins până trece testul scobitorii.