Chec cu mac

4 decembrie 2025   Deserturi

Chec-ul cu mac este o prăjitură perfectă pe care să o serveşti la prânz, cu un ceai sau dimineaţa, alături de cafea.

Ingrediente

60 g mac

4 ouă

150 g zahăr

160 g făină

150 g unt

200 g zahăr pudră

1 linguriță praf de copt

1 praf de sare

sucul și coaja de la 3 portocale

2-3 linguri zeamă de lămâie

200 g zahăr, pentru portocala confiată

Mod de preparare

Freci ouăle cu zahărul și cu sarea până când obții o consistență spumoasă.

Separat, combini făina cu praful de copt, le cerni, apoi adaugi spuma de ouă, amesteci și încorporezi macul în ploaie. Torni în aluat untul topit, omogenizezi, iar la final adaugi coaja rasă de la o portocală și sucul de portocale, și amesteci bine de sus în jos.

Tapetezi o formă de chec, răstorni aluatul, îl nivelezi și o dai la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40 de minute.

Între timp, prepari coaja de portocală confiată, pentru decor. Pui într-un vas o cană cu apă, răstorni zeama de lămâie, 200 g zahăr și așezi pe foc. Amesteci până se topește zahărul, apoi adaugi coaja de la portocalele rămase. Fierbi amestecul 20 de minute, apoi scoți cojile, le lași la răcit și decorezi cu ele checul.

Mai multe