Chec cu mac
Chec-ul cu mac este o prăjitură perfectă pe care să o serveşti la prânz, cu un ceai sau dimineaţa, alături de cafea.
Ingrediente
60 g mac
4 ouă
150 g zahăr
160 g făină
150 g unt
200 g zahăr pudră
1 linguriță praf de copt
1 praf de sare
sucul și coaja de la 3 portocale
2-3 linguri zeamă de lămâie
200 g zahăr, pentru portocala confiată
Mod de preparare
Freci ouăle cu zahărul și cu sarea până când obții o consistență spumoasă.
Separat, combini făina cu praful de copt, le cerni, apoi adaugi spuma de ouă, amesteci și încorporezi macul în ploaie. Torni în aluat untul topit, omogenizezi, iar la final adaugi coaja rasă de la o portocală și sucul de portocale, și amesteci bine de sus în jos.
Tapetezi o formă de chec, răstorni aluatul, îl nivelezi și o dai la cuptorul încins în prealabil, aproximativ 40 de minute.
Între timp, prepari coaja de portocală confiată, pentru decor. Pui într-un vas o cană cu apă, răstorni zeama de lămâie, 200 g zahăr și așezi pe foc. Amesteci până se topește zahărul, apoi adaugi coaja de la portocalele rămase. Fierbi amestecul 20 de minute, apoi scoți cojile, le lași la răcit și decorezi cu ele checul.