Chec cu morcovi
Simplu de preparat și mereu apreciat, checul cu morcovi rămâne o alegere sigură pentru iubitorii de prăjituri aromate.
Ingrediente
250 g morcovi rași fin
250 g făină
250 g zahăr
5 ouă
5 linguri ulei
sare
1 linguriță rasă scorțișoară
Pentru glazură:
2 albușuri
250 g zahăr pudră
nuci pisate
zeama de la 1 lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă tare albușurile, adaugi, în ploaie, zahărul și continui să mixezi până se topește, apoi încorporezi praful de sare și omogenizezi.
Separat, amesteci gălbenușurile cu uleiul și freci bine până obții o cremă.
Amesteci făina cu scorțișoara și cu sarea, și încorporezi, pe rând, în albușuri o lingură de făină, amesteci de sus în jos, una de gălbenușuri, apoi una de morcovi, amesteci și continui până când termini ingredientele.
Tapetezi o tavă de chec, răstorni aluatul și o dai la cuptorul încins în prealabil, până trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazură, cerni, de cel puțin 2 ori, zahărul pudră, iar albușul trebuie să fie la temperatura camerei. Bați spumă albușul cu un praf de sare, apoi încorporezi, în mai multe etape, zahărul și zeama de lămâie. Decorezi checul cu glazura, presari nuca rasă și poți servi.