Chec cu morcovi

25 noiembrie 2025   Deserturi

Simplu de preparat și mereu apreciat, checul cu morcovi rămâne o alegere sigură pentru iubitorii de prăjituri aromate.

Ingrediente

250 g morcovi rași fin

250 g făină

250 g zahăr

5 ouă

5 linguri ulei

sare

1 linguriță rasă scorțișoară

Pentru glazură:

2 albușuri

250 g zahăr pudră

nuci pisate

zeama de la 1 lămâie

1 praf de sare

Mod de preparare

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă tare albușurile, adaugi, în ploaie, zahărul și continui să mixezi până se topește, apoi încorporezi praful de sare și omogenizezi.

Separat, amesteci gălbenușurile cu uleiul și freci bine până obții o cremă.

Amesteci făina cu scorțișoara și cu sarea, și încorporezi, pe rând, în albușuri o lingură de făină, amesteci de sus în jos, una de gălbenușuri, apoi una de morcovi, amesteci și continui până când termini ingredientele.

Tapetezi o tavă de chec, răstorni aluatul și o dai la cuptorul încins în prealabil, până trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, cerni, de cel puțin 2 ori, zahărul pudră, iar albușul trebuie să fie la temperatura camerei. Bați spumă albușul cu un praf de sare, apoi încorporezi, în mai multe etape, zahărul și zeama de lămâie. Decorezi checul cu glazura, presari nuca rasă și poți servi.

Mai multe