Cheesecake cu dulceață de vișine

5 februarie 2025   Deserturi

Cheesecake-ul cu dulceață de vișine este un desert ideal pentru orice ocazie specială sau pur și simplu când vrei să te răsfeți cu ceva delicios.

Ingrediente

Pentru blat

250 g biscuiți digestivi

150 g unt topit

Pentru umplutură

200 ml frișcă lichidă rece

250 g mascarpone

4 linguri miere

1 pliculeț zahăr vanilat

200 g dulceață de vișine

100 g miez de nuci zdrobit

Mod de preparare

Macini biscuiții într-un robot de bucătărie și îi amesteci cu untul topit. Omogenizezi compoziția și o așezi în inele pentru tarte. În funcție de cât de mari le ai, îți trebuie patru sau cinci inele. Nivelezi blatul și le dai la frigider.

Amesteci mascarpone cu 3 linguri de miere și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone și omogenizezi.

Răstorni umplutura în fornele de minitarte și nivelezi. Le dai la frigider cel puțin 3 ore înainte de a le servi.

Decorezi minitartele cu dulceață și cu miez de nuci pisat.

Mai multe