Cheesecake cu jeleu de piersici
Cheesecake cu jeleu de piersici este un desert rafinat și răcoritor, ideal pentru zilele calde.
Ingrediente
Pentru blat:
250 g biscuiți digestivi
125 g unt
Pentru jeleu
500 g piure de piersici
100 g zahăr
2 linguri amidon de porumb
1 linguriță rasă extract de vanilie
frunze de mentă, pentru decor
Pentru crema de brânză
250 g mascarpone
500 g cremă de brânză
200 ml smântână dulce, pentru frișcă rece
1 linguriță esență de vanilie sau după gust
100 g zahăr pudră, trecut prin sită
1 pliculeț gelatină
Mod de preparare
Răstorni piureul de piersici într-o crăticioară. Separat, amesteci amidonul cu zahărul și îl răstorni peste piure. Omogenizezi, pui extractul de vanilie și așezi crăticioara la foc mic. Amesteci continuu. Când observi că începe să clocotească, iei puțin din amestec, pui pe o farfurioară și, dacă nu se mai mișcă, jeleul este gata. Dacă nu, îl mai lași pe foc până se leagă, apoi îl dai deoparte.
Pentru blat, mixezi biscuiții și îi amesteci cu untul topit.Omogenizezi și așezi blatul într-o tavă de tartă în care ai întins hârtie de copt, apeși bine cu fundul unui pahar și dai tava la frigider.
Pentru cremă, prepari gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj. Combini crema de brânză cu zahărul, amesteci, apoi încorporezi mascarponele. Omogenizezi compoziția. Bați spumă smântâna pentru frișcă și o încorporezi, ușor, în amestecul cu brânză, apoi adaugi, în fir subțire, gelatina. Omogenizezi crema și o întinzi peste blatul de biscuiți. Pui deasupra jeleul, nivelezi și dai cheesecake-ul la frigider câteva ore înainte de a servi.