Cheesecake cu struguri
Cheesecakeul cu struguri este un desert perfect pentru zilele frumoase de toamna.
Ingrediente
250 g biscuiți digestivi
50 g unt
Pentru umplutură
200 ml frișcă lichidă rece
250 g mascarpone
4 linguri miere
1 pliculeț zahăr vanilat
Pentru jeleu
200 ml suc de struguri
15 g gelatină
150 g boabe de struguri, pentru decor
Mod de preparare
Macini biscuiții într-un robot de bucătărie și îi amesteci cu untul topit. Omogeni zezi compoziția și o așezi într-o formă rotundă de tartă, o nivelezi și o dai la frigider.
Pentru cremă, amesteci mascarpone cu mierea și cu zahărul vanilat. Separat, bați spumă frișca rece, apoi, cu o spatulă, o încorporezi în mascarpone. Omogenizezi, răstorni umplutura peste blatul din formă și nivelezi. O dai din nou la frigider până când prepari jeleul de struguri.
Pregătești gelatina conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi o topești pe baie de aburi, o lași la răcit și o încorporezi în sucul de struguri.
Așezi peste cheesecake boabele de struguri, răstorni jeleul și dai tava la frigider până în momentul servirii.