Ciocolată de casă
Ciocolata de casă este un desert ușor de preparat, cu un gust intens de cacao și o textură cremoasă. Se poate personaliza cu nuci, alune, migdale, stafide sau chiar bucăți de biscuiți.
Ingrediente
250 g lapte praf
100 g cacao
200 g zahăr
100 ml apă
100 g unt gras
1 linguriță extract de vanilie
nuci, migdale sau alune tocate
1 linguriță coajă de portocală ras
Mod de preparare
Într-o cratiță, pui zahărul și apa la foc mediu. Amesteci și lași să fiarbă 5-7 minute, până se formează un sirop ușor legat. Iei cratița de pe foc și adaugi untul. Amesteci bine până se topește complet.
Cerni laptele praf și cacaua, apoi le adaugi treptat în sirop, amestecând continuu cu un tel, pentru a evita cocoloașele. Adaugi vanilia, alunele și coaja de portocală. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau în forme de inimioară. Nivelezi și lași la frigider 30-40 de minute, până se întărește.
Tai ciocolata în bucăți și le legi cu o panglică roșie, pentru o servire festivă.