Clafoutis cu struguri
Clafoutis cu struguri este unul dintre cele mai simple deserturi, este o prăjitură ideală pentru zilele de toamnă.
Ingrediente
6 linguri făină
5 ouă
6 linguri zahăr
2 linguri zahăr, pentru tapetat tava
250 ml lapte
1 pliculeț zahăr vanilat
1 praf sare
unt, pentru uns tava
600 g boabe de struguri
migdale, pentru decor
zahăr vanilat
Mod de preparare
Speli strugurii și îi usuci.
Separat, mixezi ouăle cu zahărul până se topește, adaugi sarea, zahărul vanilat și bați continuu. Încorporezi făina, torni, în fir subțire, laptele și mixezi până obții un aluat omogen.
Pregătești un vas rotund de ceramică, îl ungi cu unt, presari zahăr și așezi strugurii. Torni aluatul peste ei și dai la cuptorul încins, aproximativ 40 de minute.
Torni în ploaie puțin zahăr vanilat și decorezi cu migdale și cu struguri.