Compot aromat

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 3 kg cireşe, zahăr, apă, borcane de 350 g sau de 800 g cu capace filetate, zahăr vanilat sau baton de vanilie, scorţişoară măcinată

Mod de preparare:Pregătire: 35 min Fierbere: 20 min Dificultate: mică

Alegi cireşele mari, sănătoase, le speli, îndepărtezi codiţele şi le aşezi în borcane, mari sau mici, după preferinţă. Borcanul nu trebuie să fie foarte plin cu fructe.

Adaugi câte două linguri de zahăr pentru borcanele mari şi o lingură jumătate la borcanele mici, puţin zahăr vanilat sau o bucăţică de baton de vanilie şi un praf de scorţişoară măcinată. Umpli borcanele cu apă, le închizi cu capacele şi le fierbi în bain-marie 20 de minute din momentul în care începe apa să clocotească.

Laşi borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le scoţi şi le depozitezi în cămară.

Mai multe