Cookies cu nuci şi miere, desert delicios de post

28 noiembrie 2019   Deserturi

Ai poftă de un dulce care poate fi consumat inclusiv în perioada Postului? Aceste mici gustări, perfecte pentru a fi servite la cafea, se prepară rapid şi nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Ce zici, încerci această reţetă de cookies cu nuci şi miere?

Ingrediente

  • 1 cană de fulgi de ovăz (150 g)
  • 1 cană de nuci tocate (150 g)
  • 2 linguri de miere (50 g)
  • 1 cană de făină de grâu (120 g)
  • unt (200 g)
  • 2 linguriţe de praf de copt (10 g)
  • 2 linguriţe de scorţişoară pudră (10 g)
  • 1 1/2 linguriţe de sare (7,5 g)
  • 1/2 cană de zahăr (100 g)
  • stafide sau merişoare uscate (opţional)

Mod de preparare

Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi un aluat tare şi formaţi-l într-o bilă. Apoi, înfăşuraţi-l în folie de plastic şi răciţi-l în frigider timp de o oră. Scoateţi-l din frigider şi împărţiţi aluatul în bile mici egale. Apăsaţi-le în jos până au formă de cookies. Puneţi-le într-o tavă acoperită cu hârtie pergament. Băgaţi la cuptor, la 200C, timp de 20 de minute. Lăsaţi să se răcească şi serviţi la cafea sau ca atare.

Poftă bună! 

Mai multe