Cornuleţe fragede cu rahat, cea mai simplă reţetă

29 decembrie 2019   Deserturi

Nu există desert mai simplu şi mai delicios decât cornuleţele fragede, făcute cu untură, după reţeta bunicii. Sunt fragede şi pot fi făcute cu umplutură de rahat turcesc cu aromă de fructe, ciocolată sau chiar gem de fructe. Această reţetă de cornuleţe fragede cu rahat este foarte rapidă şi nu necesită multe ingrediente. Vor ieşi delicioase micile cornuri.

Ingrediente pentru Cornuleţe fragede cu rahat, cea mai simplă reţetă

  • 140 g unt
  • 60 g untură
  • 400 g făînă
  • 100 g smântână
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200 g rahat de fructe

Mod de preparare Cornuleţe fragede cu rahat, cea mai simplă reţetă

Într-un bol înalt se prepară aluatul. Se pune făina, iar în mijlocul ei gălbenuşurile, apoi untul scos în prealabil din frigider, untura, smântâna, laptele şi zeama de lămâie. Aluatul de frământă bine până când se transformă într-o cocă. Se împarte în câteva bucăţi egale, pe care le vei transforma într-o foaie subţire. Taie pe diagonală, până când formezi triunghiuri potrivite pentru a fi rulate. Pune bucata de rahat la capătul lat al triungiului şi rulează-l până obţii cornuleţul. Repetă procedura până când se termină foaia şi întinde-o pe următoare, respectând aceleaşi indicaţii.

Cornuleţele se pune pe o tava tapetată cu unt şi se bagă la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Se scot şi se pudrează din abundenţă cu zahăr. 

Poftă bună! 

Mai multe