«Coroniţă» cu pişcoturi
Ingrediente: 400 g pişcoturi de şampanie, 400 g fructe de pădure congelate, 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 200 ml lapte, 3 plicuri gelatină, 500 ml frişcă bătută, 2 albuşuri, 100 g zahăr
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 05 min Dificultate: mică
Amesteci gelatina în puţină apă şi o dizolvi pe foc. Pui gălbenuşurile, şase linguri de zahăr şi laptele într-o crăticioară pe foc potrivit şi amesteci continuu până se omogenizează totul. La sfârşit adaugi gelatina şi iei de pe foc. După ce s-a răcit crema, amesteci frişca bătută şi jumătate din fructele congelate, pe care le-ai pasat înainte. Pui crema la frigider jumătate de oră.
Aşezi pişcoturi pe fundul şi marginile unei forme rotunde de tort. Torni crema, o nivelezi şi presezi puţin. Deasupra pui restul de fructe decongelate şi scurse bine. Dai la rece cel puţin o oră.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pe baie de aburi, adaugi puţină apă şi continui să amesteci până ce obţii o compoziţie omogenă, însă nu prea tare. Îndepărtezi marginile formei şi torni cu grijă glazura peste pişcoturi.