Covrigi cu dulceață de cireșe
Alege această reţetă cu dulceață de cireșe şi fă-le celor dragi o surpriză delicioasă.
Ingrediente
Pentru aluat:
340 g făină
35 g zahăr pudră
35 g unt
2 gălbenușuri
20 g drojdie
1 praf de sare
165 ml lapte
coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru umplutură:
300 g dulceață de cireșe
Mod de preparare
Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte și o lași deoparte. Separat, amesteci gălbenușurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie și sarea.
În drojdie adaugi zahărul și torni amestecul obținut peste compoziția cu ouă. La final, pui făina cernută și frămânți bine aluatul până devine nelipicios și elastic. Îl lași 20 de minute la crescut într-un loc cald, îl mai frămânți puțin și iar îl lași 20 de minute.
Împarți aluatul în fâșii lungi și întinzi cu sucitorul până devin mai late și le lași încă 30 de minute într-un loc cald. Le umpli cu dulceață cu ajutorul unei lingurițe și faci un rulou îngust, sigilat, ale cărui capete le unești ca să obții covrigul.
Îi așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-i dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.