Cremşnit

18 octombrie 2020   Deserturi

Una dintre cele mai iubite prăjituri ale românilor: cremşnit. Se prepară atât de uşor, încât e păcat să nu-l savurezi cât de des poţi!

Ingrediente

2 foi de cremşnit

3 gălbenuşuri

1 l lapte

250 g zahăr

125 g amidon

1 păstaie vanilie

2 linguri unt

250 g frişcă bătută

zahăr pudră, pentru decor

Pui 500 ml de lapte pe foc. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu seminţele de vanilie. În alt vas, amesteci laptele rămas cu amidonul până se omogenizează, fără să aibă cocoloaşe. Când laptele de pe foc începe să clocotească, adaugi laptele cu amidonul, apoi gălbenuşurile şi omogenizezi. Amesteci până se îngroaşă crema. Dai deoparte, încorporezi untul şi laşi crema la răcorit.

Pui într-o tavă dreptunghiulară, cu pereţii înalţi, prima foaie de cremşnit, apoi întinzi crema de vanilie, o nivelezi şi pui peste ea frişca bătută. Aşezi a doua foaie de cremşnit şi pudrezi cu zahăr. Dai prăjitura la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.

FOTO Shutterstock

Mai multe