Cremşnit
Una dintre cele mai iubite prăjituri ale românilor: cremşnit. Se prepară atât de uşor, încât e păcat să nu-l savurezi cât de des poţi!
Ingrediente
2 foi de cremşnit
3 gălbenuşuri
1 l lapte
250 g zahăr
125 g amidon
1 păstaie vanilie
2 linguri unt
250 g frişcă bătută
zahăr pudră, pentru decor
Pui 500 ml de lapte pe foc. Separat, freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu seminţele de vanilie. În alt vas, amesteci laptele rămas cu amidonul până se omogenizează, fără să aibă cocoloaşe. Când laptele de pe foc începe să clocotească, adaugi laptele cu amidonul, apoi gălbenuşurile şi omogenizezi. Amesteci până se îngroaşă crema. Dai deoparte, încorporezi untul şi laşi crema la răcorit.
Pui într-o tavă dreptunghiulară, cu pereţii înalţi, prima foaie de cremşnit, apoi întinzi crema de vanilie, o nivelezi şi pui peste ea frişca bătută. Aşezi a doua foaie de cremşnit şi pudrezi cu zahăr. Dai prăjitura la rece câteva ore sau chiar până a doua zi.
FOTO Shutterstock