Crumble de dovleac
Crumble-ul de dovleac este un desert ușor de preparat și ideal de servit simplu sau alături de o cupă de înghețată de vanilie.
Ingrediente
Pentru stratul de dovleac
700 g cuburi dovleac plăcintar
2 linguri zahăr brun
1 linguriță scorțișoară măcinată
¼ linguriță nucșoară
½ linguriță ghimbir pudră
1 lingură unt
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare
Pentru crumble
150 g făină
80 g fulgi de ovăz
100 g unt rece, tăiat cubulețe
100 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
1 praf de sare
50 g nuci tocate grosier
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, topești untul, adaugi cuburile de dovleac, zahărul brun și condimentele. Le sotezi 8–10 minute, până când dovleacul se înmoaie ușor. La final, adaugi vanilia și praful de sare.
Într-un bol, amesteci făina, ovăzul, zahărul brun, scorțișoara și sarea. Adaugi untul rece și frămânți cu vârfurile degetelor până când obții un amestec nisipos, cu bucățele mici de unt. Dacă vrei, încorporezi și nucile.
Așezi dovleacul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Presari deasupra crumble-ul, distribuindu-l uniform. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-35 minute, până când stratul de deasupra devine auriu și crocant, iar dovleacul fierbe ușor dedesubt.