Deliciu cu fructe
Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri zahăr, 11 linguri făină, 1 pliculeţ praf de copt, esenţă de rom şi de vanilie, 2 portocale, 2 banane, 1 borcan mic compot de cireşe, 1 plic budincă de vanilie, 1 pliculeţ gelatină roşie, 300 ml lapte dulce
Pentru sirop: 150 ml apă, 3 linguri zahăr, 1/2 esenţă de rom
Mod de preparare:Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, adaugi zahărul, esenţele, gălbenuşurile unul câte unul, apoi făina în ploaie. Pui praful de copt stins cu puţin oţet şi amesteci uşor. Torni aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi îl coci 30 de minute.
Îl laşi la răcit şi prepari un sirop din apă, zahăr şi esenţa de rom. Însiropezi pandişpanul, prepari budinca conform instrucţiunilor de pe pachet şi o torni peste blat. Peste budincă aşezi bananele şi portocalele tăiate după preferinţă, cireşele scurse bine, iar deasupra torni gelatina roşie preparată conform indicaţiilor de pe plic. Îl laşi la rece cel puţin o oră.
de la Diana Borboly, Covasna