Deliciu cu pere

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 80 g zahăr pudră, 1 ou, 120 g unt

Pentru umplutură: 3 ouă, 75 g făină, 20 g migdale rase, 50 g stafide, 2 linguri rom, 5 pere mai mici, 1/2 lămâie, 75 g zahăr pudră, 50 g gem de coacăze, 20 g migdale tocate

Mod de preparare:Numar portii: 6 Timp de preparare: 1h 45 min Dificultate: medie

Pentru aluat, cerni făina cu zahărul pudră, faci o gaură în mijloc, adaugi oul şi untul. Frămânţi un aluat neted şi-l laşi la rece 30 de minute. Întinzi aluatul şi îmbraci cu el o formă de tartă, cu pereţi cu tot. Pui hârtie, de copt şi fasole uscată pe fundul formei şi coci 15 minute, la foc mic.

Opăreşti stafidele cu apă caldă, după care le scurgi. Adaugi romul şi le laşi să se umfle. Cureţi perele de coajă (le laşi codiţele), le scobeşti pentru a îndepărta seminţele şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră, adaugi gălbenuşurile treptat şi continui baterea. Adaugi făina cernută, stafidele scurse, şi migdalele rase. Scoţi hârtia cu fasole din formă şi pui amestecul cu migdale. Amesteci gemul cu migdalele tocate şi umpli perele. Le aşezi peste com,poziţia cu migdale şi apeşi uşor. O introduci la cuptor pentru 30 de minute, la foc mic. O laşi să se răcească în formă.

Mai multe