Deliciu pentru pasionaţii de bezele

17 mai 2013   Deserturi

Cititoarea noastră Elena Nicoleta Trulea, din Caraş Severin, ne-a trimis o reţetă minunată. Să ai poftă!

Ingrediente pentru blat: 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 12 linguri apă minerală, 1 pachet praf de copt stins cu lămâie sau cu oţet, 1 lingură cacao, 200 g făină, 4 albuşuri

Pentru cremă: 5 gălbenuşuri, 200 g zahăr, 2 linguri cu lapte, 1 linguriţă nes,  1 pachet unt

Pentru bezea: 5 albuşuri, 15 linguri cu zahăr

Pentru decor: 100 g ciocolată de menaj

Mod de preparare

Pentru blat freci spumă gălbenuşurile, zahărul şi apa minerală, adaugi praful de copt stins, cacaua, făina, albuşurile bătute spumă. Amesteci şi torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor. Pentru cremă fierbi la bain-marie toate ingredientele şi după ce s-au răcit adaugi un pachet cu unt.

Pentru bezea baţi albuşurile cu nouă linguri de zahăr la bain-marie, adaugi şase linguri de zahăr topit pe aragaz şi baţi până la omogenizare. Tragi vasul de pe foc. Montezi prăjitura astfel: peste blat întinzi crema, apoi bezeaua şi razi ciocolată.

Mai multe