Desert cu bezea
Ingrediente: Pentru bezele: 3 albuşuri, 200 g zahăr pudră, 1 lingură zeamă de lămâie, 300 g ciocolată rasă, 1 praf de sare
Pentru umplutură: 400 ml frişcă lichidă, 20 g cacao, 20 g zahăr pudră, 1 pachet zahăr vaniliat, 200 g mandarine din compot
Mod de preparare:Numar porţii: 4 Timp de preparare: 2h Dificultate: medie
Baţi albuşurile spumă cu sare, adaugi jumătate din zahăr şi zeama de lămâie şi continui baterea. Pui şi restul de zahăr şi baţi până se topeşte. Pui ciocolata rasă şi o încorporezi uşor cu o lingură. Pui bezeaua într-un poş şi aşezi într-o tavă cu
hârtie de copt câte trei benzi de aproximativ 10 cm lungime, una lângă alta.
Le introduci în cuptorul preîncălzit la 120° C şi le laşi o oră, cu uşa cuptorului întredeschisă. Torni 200 ml de frişcă într-o crăticioară, adaugi zahărul pudră, jumătate din cacao, pui pe foc şi aduci la punctul de fierbere. Laşi la frigider peste noapte.
Baţi restul de frişcă lichidă cu zahărul vanilat. Pui restul de cacao peste crema care a stat la rece şi baţi până devine o spumă fină. Aşezi cu un poş spumă de cacao pe o bucată de bezea, apoi în sens invers frişcă. Pui felii de
mandarine şi acoperi cu o altă parte de bezea.
Decorezi deasupra cu frişcă şi cu felii de mandarine.