Desert cu iaurt și migdale
Un desert cu iaurt și migdale este o opțiune ușoară, sănătoasă și rapid de preparat, ideal pentru o gustare dulce sau un sfârșit de masă.
Ingrediente
500 g prune
3-4 linguri zahăr
1 lingură zeamă de lămâie
500 g iaurt grecesc
50 g fulgi de migdale
2-3 linguri miere
Mod de preparare
Speli și cureți prunele de sâmburi, le tai sferturi. Le pui într-o tigaie cu zahărul și zeama de lămâie. Gătești la foc mediu, amestecând ocazional, până când se înmoaie și se caramelizează ușor, 10-15 minute. Dai deoparte.
Într-o tigaie uscată, prăjești fulgii de migdale, până când devin aurii. Îi scoți și îi lași să se răcească.
În boluri sau borcane de budincă adaugi o porție de iaurt. Pui deasupra iaurtului un strat de prune caramelizate, presari migdale
prăjite și adaugi puțină miere pentru un plus de dulceață.