Desert la pahar cu căpșuni
Desertul la pahar cu căpșuni este un răsfăț ușor și un final delicat al unei mese speciale.
Ingrediente
200 g cremă de brânză
200 ml frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
200 g căpșuni proaspete
Pentru sos
150 g căpșuni
2 linguri zahăr
1 linguriță suc de lămâie
Mod de preparare
Pregătești sosul: tai căpșunile bucăți mici și le pui într-o cratiță. Adaugi zahărul și sucul de lămâie. Fierbi la foc mic 5-7 minute, amestecând din când în când, până se îngroașă ușor. Zdrobești ușor căpșunile cu o furculiță, pentru o textură mai fină. Lași să se răcească.
Bați frișca lichidă până devine fermă. Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, apoi încorporezi ușor frișca bătută.
Pui câte o lingură de sos de căpșuni la baza fiecărui pahar. Torni un strat de cremă, apoi adaugi câteva bucăți de căpșuni tăiate jumătăți. Continui cu încă un strat de cremă și decorezi cu căpșuni feliate. Dai la frigider 10-15 minute, apoi servești rece.