Dulceaţă cu mentă

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 4 căni cu cireşe fără sâmburi, 4 căni de zahăr, 2 căni de apă, 1 lămâie, frunze de mentă

Mod de preparare:Pregatire: 30 min Fierbere: 1h Dificultate: mică

Într-o cratiţă smălţuită cu gura largă amesteci apa cu zahărul, la foc iute, până începe să se lege ca un sirop.

Speli cireşele, îndepăr tezi codiţele, scoţi sâmburii şi le torni în siropul care fierbe. Îndepărtezi spuma care se formează deasupra şi laşi să fiarbă, la foc iute, până se formează mărgeluţe de spumă. Adaugi jumătate de lămâie tăiată felii subţiri şi zeama celeilalte jumătăţi, laşi să mai dea câteva clocote şi dai vasul deoparte de pe foc.

Transferi dulceaţa într-un castron de faianţă, adaugi câteva frunze de mentă proaspătă spălate şi bine uscate şi acoperi castronul cu un prosop umezit cu apă rece şi bine stors. A doua zi scoţi frunzele de mentă, pui dulceaţa în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi le depozitezi în cămară.

Mai multe