Dulceață de căpșuni
Vrei sa-ți amintești de copilărie și de verile petrecute alături de bunici, la țară? Încearca o linguriță de dulceață de căpșuni.
Ingrediente
1 kg căpșuni
1 kg zahăr
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le pui într-o sită, la scurs.
Într-o cratiță nonaderentă, așezi un strat de căpșuni, unul de zahăr și torni puțină zeamă de lămâie. Procedezi astfel până termini ingredientele. Scuturi puțin cratița și o dai la rece peste noapte.
A doua zi, o așezi pe focul mic, apoi dai focul mai iute și îndepărtezi spuma care se formează. Dulceața trebuie să fiarbă repede, ca fructele să nu-și schimbe culoarea. Când începe să bolborosească, iei puțină zeamă, o pui într-o farfurioară și o dai la frigider. Dacă curge, nu este legată și o mai fierbi. Dacă se formează un fir subțire, care se întinde, dulceața este gata.
O dai de pe foc, acoperi și o lași să se răcească în cratiță, apoi o pui în borcane curate, pe care le închizi ermetic.