Dulceață de pepene verde
Dulceață de pepene verde este o delicatesă rafinată și gustoasă. Se servește ca atare, alături de un pahar cu apă rece.
Ingrediente
500 g coji de pepene verde
500 g zahăr
zeama de la o lămâie
800 ml apă
Mod de preparare
Speli bine cojile de pepene și le cureți ușor cu cuțitul de legume, Trebuie să obții coji de aproximativ un centimetru, apoi le tai cubulețe.
Așezi un vas cu apa pe foc, adaugi cojile de pepene și le fierbi până când se înmoaie. Îndepărtezi spuma care se formează, apoi le scoți într-o sită.
Răstorni zahărul în apa în care a fiert pepenele și ții pe foc, amestecând constant, până când se leagă siropul. Adaugi în sirop, din nou, cojile de pepene, zeama de lămâie și mai fierbi 10-15 minute, apoi dai de pe foc.
Răstorni dulceața fierbinte în borcanele bine spălate, le închizi ermetic, le acoperi și le lași așa până a doua zi, apoi le depozitezi