Ecler de casă uşor de făcut

27 decembrie 2019   Deserturi

Nimic nu se compară cu gustul delicios al unui ecler făcut în casă, motiv pentru care îţi propunem să încerci această reţetă uşor de făcut. Este ideală şi pentru Revelion, dar nu numai, aşa că poţi să o încerci ori de câte ori îţi doreşti să mănânci ceva dulce.

Ecler de casă uşor de făcut - ingrediente necesare pentru coji:

- o cană de ulei - o cană şi jumătate de apă - două căni de făină - opt ouă - un vârf de cuţit de sare fină

Ecler de casă uşor de făcut - ingrediente necesare pentru cremă de vanilie - un pachet de margarină - cinci linguri de făină - o cană de zahăr - un litru de lapte - două linguriţe de esenţă de vanilie

Ecler de casă uşor de făcut - glazură

- un plic de glazură Dr. Oetker

Ecler de casă uşor de făcut - mod de preparare:

Într-o cratiţă mare, pune la fiert, pe flacără mică, apa. Adaugă sarea şi uleiul, iar când începe să clocotească pune făină amestecând continuu până începe să se desprindă de pe cratiţă. Adaugă apoi, când s-a răcit compoziţia, ouăle, unul câte unul şi mixează bine.

Pune compoziţia într-un posh de ornat şi fă bastonaşe în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Coace-le la foc mediu pentru 20-25 de minute.

Când se răcesc taie-le pe jumătate şi umple-le cu crema de vanilie.

Pentru a prepara crema de vanilie trebuie doar să amesteci zahărul cu margarina până se dizolvă pe foc mic, după care să pui şi făina şi să amesteci bine să nu rămână cocoloaşe, după care să adaugi şi laptele şi să laşi la fiert până se îngroaşă ca o ciulama. La final adaugă esenţa de vanilie.

Ulterior, după ce ai umplut toate elerurile cu cremă, pregăteşte glazura de ciocolată Dr. Oetker după instrucţiunile de pe plic şi pune pe fiecare ecler câte o linguriţă.

Poftă bună!

Mai multe