Foi cu budincă

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru foi: 1ou, 1 lingură margarină, 12 linguri zahăr pudră, 10 linguri lapte, 1 linguriţă bicarbonat, 3 linguri cacao, făină cât cuprinde

Pentru cremă: 2 plicuri budincă de vanilie, 500 ml lapte, 8 linguri zahăr, 200 g unt

Mod de preparare:Numar portii: 8 Timp de preparare: 50min Dificultate: mică

Amesteci margarina cu zahărul şi cacaua, după care pui oul, laptele şi bicarbonatul stins cu puţină zeamă de lămâie. Adaugi făină astfel încât să obţii un aluat potrivit de tare. Împarţi aluatul în patru şi întinzi foi pe care le coci pe fundul tăvii.

Amesteci praful de budincă cu laptele şi zahărul şi fierbi până se îngroaşă. Dai la răcit şi după aceea o amesteci cu untul frecat spumă. Dacă doreşti, mai poţi adăuga esenţă de vanilie.

Ungi foile cu cremă, pudrezi cu zahăr şi o dai la rece câteva ore înainte să o serveşti.

de la Florica Codrean, Arad

Mai multe