Foi cu vanilie

3 mai 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă, 7 linguri cu zahăr, 7 linguri cu ulei, 7 linguri cu lapte, esenţă de vanilie, 300 g biscuiţi măcinaţi

Pentru cremă: 3 ouă, 300 g zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 4 linguri de făină, 500 ml lapte, sare, 1 borcan cu gem, 50 g ciocolată menaj

Mod de preparare: Număr porţii: 4 Timp de preparare: 95 min Dificultate: medie

Pentru foi baţi bine ouăle cu zahărul, adaugi treptat uleiul, laptele, biscuiţii măcinaţi şi esenţa de vanilie. Împarţi aluatul în 4 şi-l laşi să se odihnească 30 de minute. Întinzi foile, le coci în tava pre sărată cu făină şi le laşi să se răceasă.

Pentru cremă freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi sare, făina şi laptele şi pui la fiert, amestecând continuu, cam 10 minute. Când s-a legat bine, o iei de pe aragaz şi adaugi albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat, amestecând uşor, să nu se taie. După ce s-a răcit crema, umpli foile aşa: un strat de cremă, apoi gem, la ultima foaie, ultimul strat fiind din cremă, şi ornezi cu jumătate din cantitatea de ciocolată topită la bain-marie. O laşi aşa până a doua zi când o vei tăia.

Mai multe