Fursecuri colorate

17 aprilie 2024   Deserturi

Aceste fursecuri nu numai că sunt simplu de făcut, delicioase şi fragede, dar sunt cu totul şi cu totul deosebite. Te vor cuceri şi cu gustul, şi cu aspectul.

Ingrediente

200 g făină

1 praf de sare

2 gălbenușuri

1 lingură smântână fermentată

5 g praf de copt

125 g unt

70 g zahăr pudră

Pentru glazură:

200 g zahăr pudră

1 linguriță zeamă de lămâie

1 albuș

colorant alimentar, după gust

Mod de preparare

Mixezi untul cu zahărul, cu gălbenușurile, cu sarea și cu smântâna până se omogenizează. Amesteci făina cu praful de copt și o încorporezi, în ploaie, în aluat, apoi îl dai la frigider cel puțin o oră.

Scoți aluatul, îl întinzi și îl decupezi sub formă de inimioare sau ce forme dorești. Le așezi într-o tavă de cuptor tapetată și le dai la cuptorul încins 12 minute, apoi le lași la răcit.

Pentru glazură, combini albușul cu zahărul pudră și cu zeama de lămâie, adaugi colorantul alimentar pe care îl dorești și ornezi fursecurile.

Mai multe