Fursecuri cu cremă de brânză

8 octombrie 2025   Deserturi

Fursecurile cu cremă de brânză sunt pufoase și ușor de preparat, perfecte pentru desert sau gustare.

Ingrediente

100 g piure de dovleac copt

2 gălbenușuri

5 linguri zahăr brut

1 linguriță bicarbonat

1/2 pachet unt

6 linguri făină

1/2 linguriță scorțișoară

1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g cremă de brânză

Mod de preparare

Pentru aluat, răstorni untul topit într-un bol, adaugi piureul de dovleac și amesteci. Pui zahărul și mixezi cu blenderul până se topește, apoi încorporezi gălbenușurile. Omogenizezi, pui făina în ploaie, amestecată cu bicarbonatul, și o încorporezi cu o spatulă, adaugi sarea, scorțișoara și amesteci. Trebuie să obții un aluat fin și nelipicios.

Formezi din aluat un sul și-l tai în bucăți egale. Întinzi în formă rotundă bucățile de aluat, pui pe fiecare câte o linguriță de cremă de brânză și împăturești aluatul în jurul cremei. Le aplatizezi ușor.

Așezi fursecurile formate pe o tavă în care ai întins hârtie de copt și le dai la cuptorul încins până se rumenesc.

Mai multe