Fursecuri cu mere și fulgi de migdale
17 septembrie 2025
Deserturi
Fursecuri cu mere și fulgi de migdale sunt ideale pentru pauza de ceai sau cafea.
Ingrediente
1 ou
100 g zahăr
80 g unt moale
200 g făină
5 g praf de copt
1 linguriță scorțișoară
un praf de sare
150 g mere rase și bine scurse
40 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Încălzești cuptorul și tapetezi o tavă cu hârtie de copt.
Bați oul cu zahărul și cu sarea, adaugi untul moale și amesteci bine. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și cu scorțișoara. Pui merele rase și bine scurse, amestecând ușor cu o spatulă.
Cu o lingură, iei mici grămăjoare și le pui în tavă, lăsând spațiu între ele. Presari fulgii de migdale deasupra fiecărei grămăjoare și coci 20-22 de minute, până se rumenesc ușor pe margini. Lași să se răcească pe un grătar și servești.