Fursecuri cu nucă de cocos. Reţetă simplă
Cea mai simplă reţetă de fursecuri cu nucă de cocos te va cuceri şi pe tine, dar mai ales pe cei dragi. Foarte simplu de făcut şi fără să fie nevoie de multe ingrediente, micile prăjiturele au un gust deosebit, mai ales că rămân moi la interior şi devin crocante la exterior.
Ai încercat reţeta propusă de site-ul pofta-buna.com? Dacă nu, e timpul să o faci!
Ingrediente Fursecuri cu nucă de cocos
- Făină de nuca de cocos 250 g
- Gălbenuş de ou 1 buc
- Albuşuri de ou 3 buc
- Zahăr 200 g
- Coja rasă a unei lămâi
Cornete cu cremă de vanilie
Mod de preparare Fursecuri cu nuca de cocos
Batem spumă tare albuşurile, adăugând treptat zahărul şi la urmă, gălbenuşul frecat bine şi coajă de lămâie. Adăugăm treptat (în ploaie) o parte din făînă de cocoş (220 g) amestecând cu grijă de jos în sus. Compoziţia finală este un aluat cu o consistentă medie.
Se iau din aluat, cu ajutorul a două linguriţe, bucăţele egale, cam de mărimea unei nuci, se rotunjesc în palme, se trec prin făînă de cocoş păstrată deoparte (30 g) şi se aşează pe tavă tapetata cu hârtie de copt.
Se dau la cuptor la foc slab (cca 160°) timp de 10-12 min până se rumenesc uşor.
Poftă bună!