Fursecuri cu vanilie

15 aprilie 2025   Deserturi

Dacă ai poftă de ceva simplu, fraged și aromat, fursecurile cu vanilie sunt alegerea ideală.

Ingrediente

200 g ciocolată neagră

50% cacao

20 g unt

Pentru crema de vanilie:

150 ml lapte

50 g zahăr

1 gălbenuș

15 g amidon de porumb

1 linguriță esență de vanilie

30 g unt

Pentru decor:

50 g fulgi de cocos

50 g cacao

Mod de preparare

Pui laptele la încălzit într-o cratiță. Într-un bol, bați gălbenușul cu zahărul și adaugi amidonul. Pui compoziția înapoi pe foc mic și gătești până se îngroașă. Oprești focul, adaugi esența de vanilie și untul, amesteci și lași crema la răcit.

Topești ciocolata cu untul la bain-marie până devine omogenă. Torni un strat subțire de ciocolată în forme de silicon pentru bomboane și dai la frigider 10 minute să se întărească. Umpli fiecare formă cu cremă de vanilie. Torni un ultim strat de ciocolată topită pentru a sigila bomboanele.

Dai tava la frigider pentru cel puțin 30 de minute, până bomboanele sunt complet întărite. Scoți bomboanele din forme, le rostogolești prin fulgii de cocos și cacao și le servești.


Mai multe