Fursecuri cu vanilie
Dacă ai poftă de ceva simplu, fraged și aromat, fursecurile cu vanilie sunt alegerea ideală.
Ingrediente
200 g ciocolată neagră
50% cacao
20 g unt
Pentru crema de vanilie:
150 ml lapte
50 g zahăr
1 gălbenuș
15 g amidon de porumb
1 linguriță esență de vanilie
30 g unt
Pentru decor:
50 g fulgi de cocos
50 g cacao
Mod de preparare
Pui laptele la încălzit într-o cratiță. Într-un bol, bați gălbenușul cu zahărul și adaugi amidonul. Pui compoziția înapoi pe foc mic și gătești până se îngroașă. Oprești focul, adaugi esența de vanilie și untul, amesteci și lași crema la răcit.
Topești ciocolata cu untul la bain-marie până devine omogenă. Torni un strat subțire de ciocolată în forme de silicon pentru bomboane și dai la frigider 10 minute să se întărească. Umpli fiecare formă cu cremă de vanilie. Torni un ultim strat de ciocolată topită pentru a sigila bomboanele.
Dai tava la frigider pentru cel puțin 30 de minute, până bomboanele sunt complet întărite. Scoți bomboanele din forme, le rostogolești prin fulgii de cocos și cacao și le servești.