Galeta cu dovleac

7 februarie 2025   Deserturi

Ai poftă de un super desert? Atunci această galetă cu dovleac este perfectă pentru tine.

Ingrediente

Pentru umplutură

4 linguri zahăr

300 g dovleac tăiat cubulețe

1 linguriță rasă scorțișoară

50 g unt

Pentru aluat

300 g făină integrală

150 g unt rece

40 ml apă rece

1 ou

1 praf de sare

Mod de preparare

Amesteci făina cu untul până când obții un aluat nisipos, apoi adaugi oul, apa și sarea, și frămânți un aluat omogen, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, călești feliile de dovleac cu untul, cu zahărul într-un vas, la foc mic, amesteci până se înmoaie și se evaporă sucul. Dai de pe foc și adaugi scorțișoara.

Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, așezi compoziția de dovleac, lași marginile libere și le pliezi peste umplutură.

Așezi galeta într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.

Mai multe