Galeta cu dovleac
Ai poftă de un super desert? Atunci această galetă cu dovleac este perfectă pentru tine.
Ingrediente
Pentru umplutură
4 linguri zahăr
300 g dovleac tăiat cubulețe
1 linguriță rasă scorțișoară
50 g unt
Pentru aluat
300 g făină integrală
150 g unt rece
40 ml apă rece
1 ou
1 praf de sare
Mod de preparare
Amesteci făina cu untul până când obții un aluat nisipos, apoi adaugi oul, apa și sarea, și frămânți un aluat omogen, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie și îl dai la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, călești feliile de dovleac cu untul, cu zahărul într-un vas, la foc mic, amesteci până se înmoaie și se evaporă sucul. Dai de pe foc și adaugi scorțișoara.
Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, așezi compoziția de dovleac, lași marginile libere și le pliezi peste umplutură.
Așezi galeta într-o tavă tapetată și o dai la cuptorul încins aproximativ 40 de minute.