Gogoşele cu ciocolată
Vrei să te delectezi cu un desert pufos şi consistent? Ce-ai zice de nişte gogoşi? Iată ce uşor se prepară!
Ingrediente:
Blat: 500 g făină, 75 g zahăr, ½ linguriţă sare, 1 plic drojdie uscată, 4 ouă, 100 ml lapte, 75 g unt, esenţă de vanilie
Umplutură: 150 g cremă de vanilie
Glazură: 100 g ciocolată
Timp de preparare: 1h 35 min
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Mixezi făina, zahărul, sarea şi drojdia uscată. Adaugi untul, esenţa de vanilie, ouăle şi laptele. Amesteci bine până se omogenizează perfect şi laşi să dospească o oră la loc cald. Întinzi aluatul pe planşetă, decupezi rondele cu diametrul de 5 cm şi le coci la foc potrivit 20 de minute.
După coacere şi răcire, le tai în două, ungi cu cremă de vanilie jumătate dintre ele şi le acoperi cu cealaltă jumătate. Topeşti ciocolata şi cu o furculiţă pe care o înmoi în ciocolată, trasezi linii, după imaginaţie.