Gogoşele cu ciocolată

23 mai 2013   Deserturi

Vrei să te delectezi cu un desert pufos şi consistent? Ce-ai zice de nişte gogoşi? Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente:

Blat: 500 g făină, 75 g zahăr, ½ linguriţă sare, 1 plic drojdie uscată, 4 ouă, 100 ml lapte, 75 g unt, esenţă de vanilie

Umplutură: 150 g cremă de vanilie

Glazură: 100 g ciocolată

Timp de preparare: 1h 35 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Mixezi făina, zahărul, sarea şi drojdia uscată. Adaugi untul, esenţa de vanilie, ouăle şi laptele. Amesteci bine până se omogenizează perfect şi laşi să dospească o oră la loc cald. Întinzi aluatul pe planşetă, decupezi rondele cu diametrul de 5 cm şi le coci la foc potrivit 20 de minute.

După coacere şi răcire, le tai în două, ungi cu cremă de vanilie jumătate dintre ele şi le acoperi cu cealaltă jumătate. Topeşti ciocolata şi cu o furculiţă pe care o înmoi în ciocolată, trasezi linii, după imaginaţie.

Mai multe