Gogoşi aromate americane

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 600 g făină, 250 ml lapte acru sau iaurt, 5 linguri unt, 2 pacheţele drojdie uscată, 1 esenţă de vanilie, 4 linguri zahăr, 2 ouă, 1 praf de sare, ulei pentru prăjit

Mod de preparare:Numar porţii: 8 Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică

Pui făina într-un castron, faci o adâncitură în mijloc şi torni drojdia dizolvată în puţin lapte. Laşi 10 minute ca să crească maiaua, apoi începi să frămânţi adăugând treptat restul de lapte acru (la temperatu ra camerei, nu rece), ouăle bătute, zahărul, esenţa de vanilie, un praf de sare şi untul moale. Obţii un aluat mai moale, pe care-l laşi la dospit 30 de minute.

Pe o planşetă presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie groasă de 7 mm. Decupezi apoi rondele mai mari şi tai mijlocul cu ajutorul unui pahar mai mic. Le laşi să crească 10 minute, apoi le prăjeşti în ulei încins. Le presari cu zahăr tos sau cu zahăr pudră, dar le poţi glazura şi cu ciocolată sau cu sirop de caramel.

Mai multe