Griş cu lapte. Cea mai simplă reţetă

5 noiembrie 2019   Deserturi

Pe vremea când magazinele nu erau pline de dulciuri şi ciocolată, desertul copilărie avea un singur gust, acela de dulceaţă combinată cu griş cu lapte. Gustul desăvârşit al acestui desert îţi va încânta şi acum papilele gustative, aşa că te provocăm să încerci această reţetă simplă. Nu ai nevoie de multe ingrediente şi nici să petreci mult timp în bucătărie, ci doar de puţină atenţie şi dragoste pentru a oferi celor dragi un desert gustos.

Ingrediente

  • 500 ml de lapte integral
  • 50 gr gris
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură de smântână groasă
  • dulceaţă
  • vanilie

Mod de preparare

Punem laptele la fiert, adăugăm un praf de sare, zahărul (o lingură cu vârf, puteţi adaugă două linguri, dacă doriţi să fie mai dulce. Adăugăm vanilia şi aşteptăm că laptele să dea în clocot, timp în care amestecăm uşor, cu un tel. Când laptele a dat în clocot, adăugăm grisul, în ploaie. Amestecăm, să nu se formeze cocoloaşe şi reducem focul la minim. Lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, până se îngroaşă. Adăugăm smântână, amestecăm din nou foarte bine. La final, când serviţi laptele cu gris, puteţi adaugă deasupra puţină dulceaţă. Puteţi folosi fructe din compot, fructe proaspete sau uscate, coajă de lămâie sau de portocală, rom sau scorţişoară. Inspiraţia pentru această reţetă simplă de griş cu lapte vine de la pofta-buna.com.

pofta-buna.com

Mai multe