Guguluf cu glazură și căpșuni
Putem spune despre acest guguluf cu glazură și căpșuni că este prăjitura sezonului. Voi nu sunteţi de acord cu noi?
Ingrediente
300 g făină
5 ouă
250 g zahăr
200 g unt moale
50 ml lapte
3 linguri cacao
1 praf de sare
1 linguriță coajă de lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
1 plic praf de copt
Pentru glazură
200 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată neagră
1 cub unt moale
200 g căpșuni
Mod de preparare
Combini făina cu cacaua și cu praful de copt, sarea, apoi cerni compoziția.
Bați ouăle cu zahărul până se topește, încorporezi, pe rând, untul moale și lapte le, mixând continuu.
Încorporezi, cu o paletă, în ingredientele lichide făina, lingură cu lingură și amesteci de jos în sus până se omogenizează. Încorporezi zahărul vanilat și coaja de lămâie și amesteci până când obții un aluat aerat. Îl răstorni în forma de guguluf tapetată, apoi îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii.
Între timp, prepari glazura. Torni frișca într-un vas, îl așezi pe foc și îl ții până dă semne că începe să fiarbă. Dai deoparte, rupi ciocolata și o pui în frișcă, o lași 5-6 minute să se topească, apoi o amesteci ușor cu o lingură. Încorporezi și untul și lași deoparte.
Torni glazura de ciocolată peste guguluf, iar în momentul servirii îl decorezi cu căpșuni.