Halva cu migdale
16 aprilie 2013
Deserturi
Ingrediente: 1 cană zahăr, 1 cană miere, 1 cană apă, 2 linguriţe scorţişoară, 100g unt, 250g migdale, 1 cană griş
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 50min Dificultate: medie
Topeşti zahărul, stingi cu apa, pui mierea şi scorţişoara şi fierbi pe foc mic aproximativ 15 minute. Între timp, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi 200g de migdale zdrobite, grişul şi laşi totul pe foc mic până se rumeneşte.
Torni peste griş siropul cu miere, amesteci bine şi mai laşi pe foc mic 10 minute, cât să se lege. Întinzi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi o dai la rece pentru două ore. O răstorni pe un platou şi o decorezi cu migdalele rămase tăiate felii.