Inele de mere coapte în aluat

16 octombrie 2024   Deserturi

Inelele de mere coapte în aluat sunt un desert simplu și delicios, perfect pentru o gustare sau desert rapid. Merele feliate sunt acoperite cu aluat și apoi coapte până devin aurii și crocante.

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

25 g drojdie proaspătă

60 g zahăr

1 ou

250 ml lapte călduț

60 g unt topit

1 praf de sare

Pentru umplutură:

4 mere mari, curățate de coajă și tăiate rondele 1 cm grosime

50 g zahăr

1 linguriță scorțișoară

1 lingură zeamă de lămâie

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Într-un bol mic, dizolvi drojdia în laptele călduț și lași 5-10 minute până când se formează o spumă. Separat, amesteci făina cu zahărul și sarea. Faci o adâncitură în mijloc și torni amestecul de drojdie, oul și untul topit. Frămânți aluatul până devine elastic, apoi acoperi bolul cu un prosop curat și lași aluatul la dospit într-un loc cald, aproximativ o oră, până când își dublează volumul.

Amesteci rondelele de mere crude cu zahărul, scorțișoara și zeama de lămâie.

După ce aluatul a crescut, îl întinzi pe o suprafață presărată cu făină, până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Cu un pahar sau cu o formă rotundă, decupezi cercuri din aluat. Așezi câte o felie de măr în mijlocul fiecărui cerc de aluat și împăturești marginile peste mere, formând inele. Pui inelele în tava tapetată cu hârtie de copt și le mai lași la dospit 15-20 de minute, apoi le prăjești în ulei încins până când sunt rumenite și crocante. Presari zahăr pudră deasupra și le servești la temperatura camerei.

Mai multe