Inele pufoase de mere

21 august 2025   Deserturi

Inelele pufoase de mere sunt un desert rapid și aromat. Seamănă cu gogoșile, dar au prospețimea merelor în interior.

Ingrediente

600 g mere

200 g făină

1 ou

30 g zahăr

200 ml lapte

1 lingură unt topit

8 g praf de copt

1 linguriță scorțișoară

un praf de sare

ulei, pentru prăjit

100 g zahăr pudră

+ 1 linguriță scorțișoară, pentru tăvălit

Mod de preparare

Cureți merele și le tai felii groase de aproximativ 0,5 cm. Scobești miezul din feliile de măr, să obții inele.

Într-un bol, bați oul cu zahărul, laptele, untul și un praf de sare. Amesteci făina cu praful de copt și scorțișoara, torni peste compoziția umedă și omogenizezi bine până obții un aluat gros, ușor curgător.

Încingi uleiul într-o tigaie. Treci fiecare inel de măr prin aluat, scuturi ușor excesul și pui în uleiul încins. Prăjești 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Scoți pe un prosop de hârtie. Tăvălești imediat în zahăr amestecat cu scorțișoară. Servești calde sau la temperatura camerei.

Mai multe