Îngheţată cu susan
25 iunie 2013
Deserturi
Ai încercat vreodată îngheţata de susan? Are un gust bogat, e consistentă şi se potriveşte perfect cu esenţa de vanilie.
Ingrediente: 4 ouă, 150 g zahăr brun, 600 ml frişcă lichidă, 200 g seminţe de susan, 1 fiolă esenţă de vanilie
Număr porţii: 6 Timp de preparare: 30 min Dificultate: medie
Mod de preparare:
Prăjeşti uşor seminţele de susan într-o tigaie fără ulei şi le laşi să se răcească. Frişca o baţi şi o amesteci cu esenţa de vanilie şi cu ouăle bătute spumă cu zahărul. Adaugi seminţele de susan în compoziţia cu frişcă şi omogenizezi.
Torni amestecul într-o formă şi-o dai la congelator pentru cel puţin 4-5 ore.
Iei cu lingura specială de îngheţată şi aşezi pe farfurii individuale sau în cupe. O serveşti decorată cu fructe confiate.