Îngheţată de pepene

18 iulie 2013   Deserturi

Adori gustul pepenelui? Prepară-l într-un desert minunat de vară: îngheţată pufoasă şi cremoasă, numai bună în zilele toride.

Ingrediente:

Pentru îngheţată: ½ pepene galben, 120 g zahăr, 150 ml apă, 2 linguri miere, 2 linguri rom alb, 250 g iaurt, 150 ml lapte

Pentru lichior caramel: 100 g zahăr, 50 ml apă, 50 ml rom alb

Pentru decor: 500 g pepene roşu, ½ pepene galben 200 g fursecuri de orice fel

Număr porţii: 2

Timp de preparare: 50 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească această compoziţie şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene.

Torni compoziţia într-un vas de metal şi laşi la congelator 4 ore. Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zaharul caramelizat.

După ce s-a răcit, amesteci cu rom. Tai pepenele bucăţi, pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecuri, pe care le stropeşti cu lichior, şi pui îngheţata. Serveşti imediat.

Mai multe