Îngheţată de pepene
Adori gustul pepenelui? Prepară-l într-un desert minunat de vară: îngheţată pufoasă şi cremoasă, numai bună în zilele toride.
Ingrediente:
Pentru îngheţată: ½ pepene galben, 120 g zahăr, 150 ml apă, 2 linguri miere, 2 linguri rom alb, 250 g iaurt, 150 ml lapte
Pentru lichior caramel: 100 g zahăr, 50 ml apă, 50 ml rom alb
Pentru decor: 500 g pepene roşu, ½ pepene galben 200 g fursecuri de orice fel
Număr porţii: 2
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: medie
Mod de preparare:
Amesteci apa cu zahărul şi mierea şi le fierbi la foc mic 5 minute. Laşi să se răcească această compoziţie şi o amesteci cu laptele, romul, iaurtul şi miezul de pepene.
Torni compoziţia într-un vas de metal şi laşi la congelator 4 ore. Prepari lichiorul pentru care caramelizezi zahărul, adaugi apa fierbinte şi fierbi până se dizolvă zaharul caramelizat.
După ce s-a răcit, amesteci cu rom. Tai pepenele bucăţi, pe care le aşezi în boluri, adaugi fursecuri, pe care le stropeşti cu lichior, şi pui îngheţata. Serveşti imediat.