Inimioare pufoase
Un desert irezistibil, ideal pentru a fi savurat cu intreaga familie.
Ingrediente
200 g făină
100 g unt
100 g zahăr pudră
2 ouă
½ linguriță praf de copt
1 linguriță extract de vanilie
1 praf de sare
50 ml lapte
zahăr pudră și inimioare din zahăr, pentru decor
Mod de preparare
Bați untul moale cu zahărul până devine pufos. Adaugi ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Pui vanilia și sarea, cerni făina și praful de copt, apoi le adaugi, treptat, în compoziție. Dacă aluatul pare prea dens, adaugi, treptat, puțin lapte. Pui aluatul într-un poș sau folosești o linguriță pentru a forma grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt. Dacă vrei inimioare perfecte, poți folosi forme de silicon pentru copt.
Coci în cuptorul preîncălzit 10-12 minute, până devin aurii pe margini. După ce s-au răcit, presari zahăr pudră și decorezi cu inimioare colorate din zahăr.