Învârtită cu mac

18 aprilie 2019   Deserturi

O prăjitură pufoasă cu mac, dulce şi delicioasă, numai bună pentru masa de Paşte şi o alternativă binevenită la clasicul cozonac.

Ingrediente pentru învârtita cu mac: 

50 g iaurt 50 g unt 50 ml ulei 400-450 g făină 1 praf de sare 1 ou 1 gălbenuş 1 cub drojdie proaspătă Dr. Oetker 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker 100 g mac Pentru decor 100 g dulceaţă de coacăze 50 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Cerni făina, iar macul îl râşneşti. Dizolvi drojdia proaspătă

Dr. Oetker în iaurt. Separat, amesteci jumătate din cantitatea de zahăr, zahărul vanilinat Dr. Oetker, oul, uleiul, sarea, făina şi amestecul de drojdie. Frămânţi aluatul, apoi îl laşi la loc cald, aproximativ o oră, până îşi dublează volumul. După ce aluatul a crescut, îl întinzi pe masa dată cu făină. Ungi foaia cu untul topit, presari macul măcinat şi restul de zahăr. Rulezi şi aşezi învârtita pe o tavă tapetată, apoi o ungi cu gălbenuşul bătut şi o coci 25 de minute, la 190 °C. După ce s-a răcit, decorezi. 

Mai multe