Kaiserschmarrn cu prune

22 octombrie 2024   Deserturi

Kaiserschmarrn este un desert austriac clasic, un fel de clătită groasă sfărâmată în bucăți și servită cu fructe, în special prune, și pudrată cu zahăr. Desertul este puțin dulce, aerat și se potrivește perfect cu sosul dulce și acrișor de prune.

Ingrediente

Pentru clătite

4 ouă

250 ml lapte

150 g făină

2 linguri zahăr

1 praf de sare

extract de vanilie

50 g unt, pentru prăjit

Pentru umplutura cu prune

500 g prune spălate, curățate de sâmburi și tăiate

3-4 linguri zahăr

1 lingură suc de lămâie

Pentru servire

zahăr pudră

frunze de mentă

Mod de preparare

Pregătești umplutura: într-o tigaie, adaugi prunele, zahărul, scorțișoara și sucul de lămâie. Gătești la foc mediu până când prunele se înmoaie și zahărul se dizolvă, aproximativ 10 minute. Dai deoparte și lași să se răcească puțin.

Pentru clătite, bați ouăle și torni laptele, amestecând bine. Adaugi făina, zahărul, sarea și extractul de vanilie. Amesteci până când obții un aluat omogen. Într-o tigaie mare, topești 25 g de unt, la foc mediu. Pui aluat în tigaie, formând o clătită mare, pe care o coci pe ambele părți până se rumenește ușor. După ce clătita este gata, o rupi în bucăți mai mici cu o spatulă. Le pui deoparte și repeți cu restul aluatului, adăugând unt în tigaie, dacă este necesar.

Într-o tigaie mare, topești restul de unt și adaugi bucățile de clătită prăjite, amestecând ocazional, până când devin crocante și puțin caramelizate.

Servești Kaiserschmarrn cu prunele gătite deasupra, peste care presari zahăr pudră.

Mai multe