Kuchen cu mere
Ingrediente: 3 căni mere tăiate cubuleţe (mere verzi)
Pentru aluat: 1 cană făină, ¼ linguriţă sare, ½ linguriţă scorţişoară, 1 vârf cuţit nucşoară rasă, ¼ cană zahăr brun, 1/3 cană unt, ¼ cană smântână
Pentru umplutură: ½ cană smântână, 3 gălbenuşuri, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 cană zahăr, ½ linguriţă sare, ¼ cană făină, 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:Numar portii: 8 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: medie
Amesteci toate ingredientele pentru aluat cu untul tăiat cubuleţe. Frămânţi foarte repede pentru ca aluatul să nu se înmoaie de la căldura mâinilor. Îl acoperi cu folie dep lastic şi-l laşi la rece o oră.
Întinzi o foaie din aluat şi îmbraci o formă de tort cu pereţi detaşabili, unsă cu puţin unt. Pui merele la mijloc şi o introduci în cuptorul încins circa 15-20 de minute.
Amesteci toate ingredientele pentru umplutură (mai puţin scorţişoara) şi torni totul peste mere. Presari cu scorţişoară şi introduci din nou forma la cuptor pentru 30-40 de minute. O laşi să se răcească în formă.